Central Park

 

Een dag in Central Park doorbrengen is te vergelijken met een reis rond de wereld, in miniatuurversie welliswaar. We beginnen in Frankrijk, daar we aan het begin van de trip een bezoekje aan de “Chateaux de la Loire” doorbrengen. Dit heeft de vorm van de “Chateau Plaza” en “Chateau Pierre”, twee voorbeelden van exclusieve hotellerie waar witte en zwarte limo’s aan en af rijd’ en. Een aantal paardendrafjes verder, gezeten in een koets, word je naar Engeland gebracht. De avenue van de dichters inspireert je om aan de wortels van een waaier aan bomen proza te beginnen schrijven. Al rijmend kan je de tocht verderzetten naar destinatie nummer drie : Italië, waar een zingende gondelier je van een kaasplank en een glas witte wijn voorziet. De Venetiaanse boottocht bied je de mogelijkheid om de kanalen van hartje Central Park te ontdekken. Met een partner aan je zij wordt het al gauw een romantische uitstap. Indien je er voor te vinden bent het ritme van de reis wat op te krikken, dan  kan je het op een danspasje wagen.Er bestaat een overvloed aan mogelijkheden gaande van disco tot salsa. Tribal dancing in het park kan ook, helemaal gratis aangeboden door een aantal drummers die je lichaam in wispelturige bochten doet  wringen. Het is via deze brug dat we de overstap van Europa naar Afrika maken en onze wereldreis vervolgen.


Men kan tevens de culturele kant opgaan en de ettelijke musea aan en rond het Park bezoeken. Het “Metropolitan Museum” is de kunsttempel bij uitstek en de onbetwiste nummer één op de educatieve hitparadelijst. Nummertje twee wordt ingenomen door het “Museum of Natural History” die zonnestelsels en prehistorische skeletten tot haar schatten telt.


De ontdekkingtocht kan tevens op sportieve wijze worden beleefd. De groene long van New York biedt immers de mogelijkheid tot fietsen, joggen, tennis (mits lidkaart) en rollerbladen. Ten Noorden kan je ook zwemmen. Dit is dan wel in openlucht. Een safari behoort ook tot de mogelijke uitstappen, daar er in het Oosten een heuse Zoo is opgetrokken.


En zo gaat het maar verder, de wereldbol rond. De leukste activiteit is echter mensen bekijken, die vaak de wereld zijn afgereisd om hier neer te strijken en hun stukje exotisme aan het bonte New Yorkse spektakel toe te voegen! Maar daar zullen we het een andere keer over hebben.

More StoriesRead_Sample.html